Vérzés, fájdalom

Kérdés:  Kedves Doktor Úr! Igyekszem röviden és mégis részletesen leírni a problémámat. Több, mint két éve nem szedek fogamzásgátló tablettát. Eddig megszakításos módszerrel védekeztünk. 27 éves fiatal nő vagyok ,jelzem tudatában vagyunk, hogy ez mennyire - nem- biztonságos. Nem lett volna probléma, ha esetleg teherbe esek. Július óta egyáltalán nem védekezünk. Eddigi visszatérő panaszaim miatt augusztusban felkerestem az orvosom. köztes vérzés, erős menstruációs görcsök. együttlétek alatt egy bizonyos ponton érzett erős fájdalom, és rendszeresen fellépő szúró-nyilalló fájdalom mindkét petefészekben. A menstruációm szinte mindig több napon át tartó barnás folyással indul, ami után vérdarabok távoznak, akkor még vérzés nélkül. Többször előfordult és előfordul a mai napig, hogy orgazmusom után illetve egyidőben, szintén enyhe fájdalmat érzek hólyag tájékon, ami utána enyhe menstruációs fájdalomhoz hasonló petefészek fájdalomba megy át. majd a hüvelyváladékkal friss élénkvörös, kis mennyiségű vér távozik, akkor is ha nem történt behatolás. Ultrahang és rákszűrés negatív. Időpontom van egy specialistához decemberben, endometriózis gyanúja miatt. Viszont nagyon aggaszt ez a vérzés. Augusztusban 10 napot késett a menstruációm, szokatlanul duzzadtak voltak a melleim. Gyanítottam, hogy esetleg terhes lehetek, de egy családi haláleset miatt a temetés előtt nem szerettem volna tesztelni. majd a rákövetkező nap, hatalmas görcsökkel és vérdarabokkal jelentkezett a vérzésem. akkor azt gondoltam, a késés miatt csak erősebb a szokásosnál a menstruációs görcs, így 2 fájdalomcsillapító után, bő fél órával az első görcs után normalizálódott. ezután kb. 5 napig véreztem. a következő hónapban időben jött meg a vérzésem. Ön szerint ezek mind az esetleges endometriózishoz kapcsolódó tünetek, vagy esetleg más is lehet, ami miatt hamarabb fel kellene keresnem az orvosom? Válaszát előre is köszönöm!

| endometriózis, meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(novemberi)   InforMed

Válasz:  Nem kell rögtön endometriózisra gondolni! Önnek valószínűleg csak hormonzavara van, az okozza-a panaszait. Viszont ezt is kezelni kell, mert valószínűleg nincs rendes peteérése….
Így meg nem lesz baba.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a meddőségről írottakat. Nézze meg a baba videókat!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

2018-11-10 05:08:19
| endometriózis, meddőség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop