Menstruáció késleltetés

Kérdés:  Nem rég kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni, pontosabban eddig egy teljes levéllel szedtem be. Most a második levél felénél járok, de wellness hétvége miatt szeretném késleltetni a következő vérzésemet. Beszedhetem 7 szünetmentes nap nélkül a következő 21 szemet? Ajánlott ezt akkor is megtenni, hogyha csak most kezdtem el a tablettát vagy ez befolyásolni fogja a következő hónapokban a szervezetemet? Mi a véleménye? 21 éves vagyok. Köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(novemberi)   InforMed

Válasz:  A szünetet kitolhatja 7-10 nappal. Ennyivel szedje tovább, de akkor tartsa meg a szünetet, mert erős vérzés léphet fel. (Utána új dobozt bontson.)
DE: miért nem a-3 havonta adandó injekcióval védekezik??? Az USA-ban ezért inkább ezt adják. Az én betegeim is imádják. 20 éve adom….
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

2018-11-10 05:08:20
| fogamzásgátló

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


Web Design & Development Prowebshop