Összeférhetetlenség?

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 40 éves vagyok, férjemmel öt éve próbálkozunk a gyerekek vállalásával. Előző házasságából van két gyermekem, és a férjemnek is van gyermeke az előző házasságából. Könnyen estem teherbe (védekezés mellett is). Az első két évbe háromszor sikerült teherbe esnem, de a 8.héten elhalt az embrió, illetve a harmadik esetben (két petezsâk volt látható) de embrió nem fejlődött egyikben sem. Minden vizsgálaton túl vagyunk (genetika, immun, hormon, sperma, IR, méh és hastükrözés....stb), legkisebb eltérést sem találtak. Két alkalommal volt lombikbeültetésünk. Az első alkalommal 6 hetesen szakadt meg a terhesség, a második alkalommal el sem indult semmi. 10-12 petesejtet tudták mindig leszívni, (minimális gyógyszer mennyiséggel történt a stimuláció), mind szépen meg is termékenyült. Létezik olyan, hogy összeférhetetlenség? Vajon mi lehet a baj nálunk, amire senki nem gondolt eddig? Üdvözlettel:

| meddőség, lombikbébi
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(decemberi)   InforMed

Válasz:  Gondolom a cukrával és a pajzsmirigyével sincs gond.
Szerintem ne adja fel, folytassa a lombikozást. Sajnos ez drága mulatság, mert az állam csak egy töredékét fedezi a költségeknek, pedig sok családban csak így lehet baba.
DE: gondoljon arra, hogy egy átlagos pár egy év alatt hoz össze egy babát, de lehet, hogy csak decemberre sikerül. Két kísérlet ritkán jár sikerrel…., és ez a lombikra is igaz…
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

2018-12-10 02:14:27
| meddőség, lombikbébi

Web Design & Development Prowebshop