Emelkedett FSH érték

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, másfél évvel ezelőtt volt egy 8.héten bekövetkező missed abortuszom, műszeres befejezéssel. Párommal újra szeretnénk próbálkozni, azonban a korábbi eset annyira megterhelt lelkileg, hogy előtte mindenképpen szerettem volna kivizsgáltatni magam, annak ellenére, hogy az orvosom még nem tartotta indokoltnak. Kérem, hogy mondjon véleményt a ciklusom 4.napján levett véreredmények alapján. (leginkább az FSH érték aggaszt,ami némi emelkedést mutatott) TSH: 1.95 ref.: 0.4-4.0 LH: 4.12 U/L ref.: 2.12-10.2 FSH: 9.81 U/L ref.: 3.85-8.78 Prolaktin: 205.7 mlu/L ref.: 70.8-566.5 Ösztradiol: 109.7 pmol/L ref.: 82.2-422 Ezek alapján javasolná-e további vizsgálatok elvégzését ?

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2019 ;24(januári)   InforMed

Válasz:  Amiatt nem kell aggódnia, az nem betegség. Viszont jól gondolja, nem ártana egy kis vizsgálódás és a fogantatás elősegítése. Gondolom, mielőbb szeretne sikert elérni.
Tanácsom: figyelmesen olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről és a meddőségről írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

2019-01-15 01:28:39
| meddőség