Lehetek terhes?

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja szedem a Jangee 3/0,02-es tablettát. A második hónap első napja (kedd délelőtt 10) véletlenül kimaradt, a szerdait vettem csak be (délelőtt 10-kor; 24 óra késés), tehát 8 napos tablettamentes időszakot tartottam 7 helyett. Szerda este szeretkeztünk a párommal, aki belém is ment, utána vettem csak észre, hogy a keddi kimaradt, amit akkor (szerda este 8) azonnal pótoltam. 2 nőgyógyászaton is voltunk, azt mondták, hogy nem kell sürgősségi fogamzásgátló, mert valószínűtlen a terhesség, de elég szkeptikusak és aggódók vagyunk, hisz a betegtájékoztató szerint 12 óránál nagyobb késés esetén kiegészítő fogamzásgátlást kellett volna alkalmaznunk, ami a fent említett körülmények között elmaradt. Ön mit gondol, mekkorára nőtt a terhesség esélye, ha nőtt? Előre is köszönöm.

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2019 ;24(januári)   InforMed

Válasz:  Nem nőtt! A tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, így nincs teendő, folytassa, mintha nem maradt volna ki. DE: nem lenne kényelmesebb a 3 havonta adandó injekció? Én 20 éve adom, nagyon bevált.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

2019-01-15 01:28:40
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop