Barnás folyás,kimaradt menstruáció

Kérdés:  Jónapot Doktorúr. Az lenne a kérdésem,hogy mitől lehet,hogy előző hónapban még menstruáltam, de ebbe a hónapban már nem, viszont barnás folyásom van. Fogamzásgátlót szedek, nem hormonosat, de mellette még vastablettát, vitaminokat, mert eléggé megvagyok fázva. Esetleg ez befolyásolhatja? Már 1 hete megkellett volna, hogy jöjjön, de semmi. Nemi életet most kezdtem el élni újra, mikor ez a barna folyás jött, azelőtt még kb. 1 napig nem éltem. Válaszát köszönöm szépen.

| vérzéskimaradás, fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2019 ;24(januári)   InforMed

Válasz:  Jelen tudásunk szerint csak a hormonhatású fogamzásgátlók a megbízhatók. Azok megbízhatóak.
A tüneteinek 3 magyarázata lehet.
A részletekért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vérzéskimaradás okairól, továbbá a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Javaslom, mielőbb menjen el vizsgálatra.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

2019-01-15 01:30:07
| vérzéskimaradás, fogamzásgátló

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


Web Design & Development Prowebshop