Fájdalmas együttlét

Kérdés:  Tisztelt Doktor úr! 17 éves, rendszeres szexuális életet élő lány vagyok. Még az ünnepek előtt csináltattam meg a szokásos félévente elvégzendő rákszűrést. Az eredmény csak január elejére lett meg. A két ünnep között wellnesszelni voltunk a párommal, ekkor kezdődött, hogy fájdalmassá vált az együttlét. Ez a fájdalom eleinte csak a bemenetnél érződött. Ekkor orvoshoz fordultam, vizsgálat nélkül gombára tippelt és Micovag hüvelykúpot ajánlott. Elhasználtam, a szex ugyanúgy fájdalmas maradt, sőt, már nem csak a hüvelybemenetnél érzek fájdalmat, hanem az egész hüvelyemben. Ezután a Cyto eredmény P3 lett, de semmiféle gombát vagy fertőzést nem találtak. Kaptam Gyno-Pevaryl hüvelykúpot, mindhármat elhasználtam. Utána úgy éreztem talán jobb a dolog, de az együttlét még mindig fájdalmas. A doktor hüvelyflóra helyreállítót ajánlott, azonban lassan menzeszem lesz ezért most nem szeretném elkezdeni a kezelést. Párom nem lett kikezelve egyelőre, nem is vagyok benne biztos, hogy gombás fertőzésem volt (Az orvos vizsgálatot sem végzett, a Cyto nem sokkal a tünetek jelentkezése előtt lett levéve). Ha elkaptam valami fertőzést, minden alkalommal folyásom volt, és teljesen más tünetek is jelentkeztek. Esetleg hüvelygyulladás nem állhat fent, ami okozhatja a magasabb P értéket is? Előre is köszönöm válaszát!

| folyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2019 ;25(januári)   InforMed

Válasz:  A kollega miért tippel, nem az kell ide, hanem egy részletes labor kivizsgálás. Ma nem szokás hasraütéses módon gyógyítani!
A folyásnak van egy előírt kezelési protokollja. Csodálom, hogy Önnél nem ezt csinálják
Előbb egy teljeskörű tenyésztéses kivizsgálást kell végezni (Baktérium+gomba+vírusszerű lények). Utána a kapott eredménynek megfelelő kezelést kell adni Önnek és a párjának, majd megismételni a vizsgálatot, hogy meggyógyultak-e már. Ajánlatos a HPV-t is megnézni.
Végezetül be kell tartani bizonyos szabályokat.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat. (És menjen másik orvoshoz.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

2019-01-27 05:13:28
| folyás, hüvelygyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop