Endometriózis

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! Leírnám a történetem. Felfedeztek egy cisztat a jobb oldali petefeszkemben. Laparoszkópiás műtéttel el is távolították. A diagnózis endometriózis. 1 héttel a varratszedésnél már látható volt ismét. Felkerestem egy specialistát, aki leszívásos módszerrel eltávolította, és kémiai anyaggal roncsolta a szövetet. Keletkezett egy zacskó, a ciszta burka, ami 4 hónap alatt teljesen felszívódott. Folyamatosan fogamzásgátlót szedek szünetnélkül. Jelenleg 1 éve tünetmentes vagyok. Kérdésemlenne, hogy mennyi esély van arra, hogy szünetmentesfogamzásgátló mellett kiújuljon az endometriózis ismét? Es mennyi esély van arra, ha elhagyom a fogamzásgátlót, ismétvisszajöhet már az elsővérzésnél? Előre is köszönöm válaszát, és elnézést a néhol érthetetlen megfogalmazásért. Tisztelettel

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2019 ;25(januári)   InforMed

Válasz:  Az endometriózis= a rendellenes helyen (hasüregben, petefészekben stb.) lévő méhnyálkahártyasziget ugyanúgy vérzik, mintha a normál helyén, a méhüregben lenne. (Emiatt van pl. hasgörcs.)
Gyógyítás módja: leállítjuk a havivérzést, s akkor ezek a szigetek elpusztulnak, de a méhen belüli méhnyálkahártya megmarad.
Ebből következik, hogy ez eszébe ne jusson, pár évig a vérzést visszahozni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról, valamint a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

2019-01-27 05:13:29
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop