Kismama utazhat Egyiptomba?

Kérdés:  Tisztelt Doktor Ur, Szeretném a tanácsát kérni, várandós vagyok,és március végén befizetett utazasunk van Egyiptomba. Addigra kb. 9 hetes leszek. Ön ellenezné az utazást, illetve amit kint tanácsos szedni?Antinol,azt kismamak szedhetik? Várom megtisztelő válaszát!

| terhesség, utazás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2019 ;25(februári)   InforMed

Válasz:  Két okból nem javaslom:
1. a gépen alacsonyabb a légnyomás (=rosszabb az oxigén ellátottság) mint a földön. Ez esetleg árthat a babának.
2. Én háromszor voltam ott, hát nem egy higénés ország. Könnyű fertőzést szerezni.
Ha tudják, adják oda valakinek a családban vagy mondják le. Kérjenek orvostól papírt, hogy veszélyeztetett terhes, s a doktor nem javasolja az utat, s azt adják át az utazási irodának.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

2019-02-24 19:57:37
| terhesség, utazás

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop