Ellaone után

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 24 éves nő vagyok, a barátommal megszakításos közösüléssel voltunk együtt egymás utáni két éjszaka. "Vigyázott" (tehát nem élvezett el, ill. nem ment el bennem) de miután rájöttem, hogy épp középidőbem történt az eset, megijedtem, hogy fennáll a baj lehetősége. Az első péntek éjszaka, a második vasárnap reggel történt. Vasárnap délben már bevettem az Ellaone tablettát. Az első két napban szédültem, fájt az alhasam, most pedig feszül a mellem, hányingerem van olykor, ovulációshoz hasonló (bár sárgább színű) folyásom van, és premenstruációs szindróma szerű tüneteim vannak, mint éhség, hangulatingadozás, fáradtság. Soha nem vettem be még esemény utáni tablettát, és bár a betegtájékoztatóban a gyakori és kevésbé gyakori mellékhatások között említik mind, amit tapasztalok, nem tudom, hogy normális-e, hogy még a tabletta után negyedik napon is ilyen erőteljesen jelentkeznek - vagy ez akár másnak a jele. Vérezni egyáltalán nem véreztem. Szeretném kérni a véleményét! Köszönön figyelmét.

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2019 ;25(februári)   InforMed

Válasz:  Nos, az alkalmi tabletta nem 100%-os……
De: miért a fiúra bízza a védekezést? Neki nem lehet baja! Ön van veszélyben! Önnél lehet a nem kívánt terhesség miatt abortusz, ami 30% szövődménnyel jár. (Pl. méhsérülés miatti méheltávolítás. ) Ezt akarja kipróbálni?
Nem Önnek kellene saját magát tablettával védenie?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. (
Üdvözlettel:
Dr. Petróczi István

2019-02-24 19:57:38
| fogamzásgátló
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop