Aspirin, láz, fogamzásgátló

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! Sajnos influenzás lettem, lázamat Aspirin Ultra tablettával csillapítom. Kérdésem az lenne befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását a 4 óránként szükséges lázcsillapító? A fogamzásgátló Novynette. Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, aszpirin
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  NEM zavarják egymás hatását! Nyugodtan szedje őket együtt! Jobbulást: Petróczi dr.

2020-02-24 13:14:04
| fogamzásgátló, aszpirin

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Inkább árt, mint használ a napi aszpirin idős korban

Egészséges idős emberek ne szedjenek naponta aszpirint, mivel a gyógyszernek előnyös hatása nincs, viszont fokozza növelheti a belső vérzés kockázatát.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


Web Design & Development Prowebshop