Babaprojekt - Mi a véleménye?

Kérdés:  25 éves nő vagyok, párommal (29) babát szeretnénk, de vannak dolgok, melyek aggasztanak. Édesanyámnak sok spontán vetélése volt, illetve nyitott gerinccel, halva születtek a babák, és csak több éves próbálkozás után lett gyerekük. Elképzelhető, hogy nálam is előfordulhatnak majd ezek? 2 éve derült ki, hogy a jobb vesém elől van a hasüregben, de teljen normális alakilag is és működése is rendben van. Ez okozhat valami gondot terhességnél, szülésnél? Rendszeresen járok a fogorvoshoz, betömték a lyukas fogam, gyulladt ínyem viszont nehezen gyógyul. Igaz, hogy ez is okozhat vetélést, koraszülést? Nem dohányzom, nem iszom, próbálok egészségesen élni, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok.
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(márciusi)   InforMed

Válasz:  Miért ne lehetne? Ha stabil a kapcsolata, mielőbb szüljön, mert minél fiatalabban szül, annál jobbak az esélyei. Használjon szájzuhanyt, az meggyógyítja az ínyét.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2010-04-03 20:12:47
| terhesség

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop