Bromocriptin szedése

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 37 éves gyermektelen nő vagyok, nagyonszeretnék, mint minden nő, kisbabát. Múlt hónapban voltam a laborban, kiderült, hogy magasabb a prolaktin szinten (719mIUL) mostanra lement (106.4mIUL). A referencia tartomány 40,0 mIUL-530,0mIUL Erre kaptam napi másfél Bromocriptint, amitől ugye le is ment az érték. Azt szeretném kérdezni, hogy teherbe eshetek-e ezzel az értékkel? Valamint ajánlott e emellett a gyógyszer mellett teher beesni? Mivel sok helyen azt olvasom, hogy terhesség esetén abba kell hagyni, de van olyan orvos is, aki 12 hétig ajánlja. Köszönöm a válaszát!

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2021 ;27(október)   InforMed

Válasz:  A babához a prolactin-szint meghatározáson túl jóval alaposabb kivizsgálás szükséges! Az kevés….-Ha a kivizsgálás megtörtént és (esetleges egyéb kezelés után sikerült a baba) mi terhességet támogató gyógyszert adunk elejétől kezdve, s ha minden rendben, leállítjuk a Bromocriptint. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről és a meddőségről írottakat. Nézze meg a babavideókat! Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2021-10-10 13:36:10
| meddőség
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop