Dermoid ciszta

Kérdés:  Jó napot, 31 éves vagyok, rendszeres fájdalommentes menstruációm van, rendszeres ovulációval (tesztel figyelem), hormonvizsgalatok rendben vannak. Férjemnél diagnosztizáltak oligospermiat, Profertilt írtak fel. Január 20-an voltam nőgyógyásznál, volt ultrahangos vizsgalat, mindent rendben talált, nem látott cisztat. Február 3 menstruáció, fájdalommentes, 3 napig tartott. Február 10 ultrahangos átjárhatósági, mindkét felöl könnyen és hamar átment a kontrasztanyag, de a nőgyógyászészrevett valamit, amit dermoid cisztának vél, 43 mm. Mivel bent volt a kontrasztanyag, azt javasolta 1 hét múlva nézzük meg újra. Kérdésem: kifejlődhet egy 43mm-es dermoid ciszta 20 nap alatt? Vagy csak a kontrasztanyag zavart be? Válaszát előre is köszönöm.

| Oligospermia, meddőség, dermoid ciszta
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Lehetséges nem került az uh fej látóterébe, de biztosat mondani csak egy újabb uh vizsgálat tud. Ha pár hónap alatt nem jön össze a baba, akkor menjenek lombik intézetbe, ott az oligospermia nem akadály, gyorsan összehozzák a babát. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a meddőségről írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2020-02-17 14:46:44
| meddőség, dermoid ciszta, oligospermia

Ingyenes lesz a meddőség kezelése

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - jelentette be Novák Katalin.


Térítésmentes meddőségi szűrőprogram indul elsősorban férfiaknak

Térítésmentes, elsősorban a családalapítás előtt álló férfiakat célzó meddőségi szűrőprogram indításáról írt alá megállapodást kedden az Egyházi Kórházak Egyesülése és a Merck Kft.


A légszennyezettség meddőséget okozhat

A légszennyezettség káros hatással lehet a hímivarsejtekre, állítja a brazil Sao Paulo Egyetem által készített tanulmány.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmozni a rokonok, barátok, a munkatársak és az ismerősök. Néhány „bölcs” állítás, amit nem kell elhinni.


Alacsony spermium szám: szűrés

Az alacsony spermium szám számos betegséggel függhet össze, állítja a Brescia-i Egyetem kutatóinak vizsgálata, melyet az Amerikai Endokrin Társaság Chicagó-i éves ülésén ismertetettek.


Web Design & Development Prowebshop