Elhúzódó menstruáció

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 31éves vagyok. Általában egy két nap késéssel, de rendszeres volt a menstruációm. Most decemberben két hetet késett, de megjött, januárban megjött 20-àn, és jelenleg is tart. Erős barna folyassál kezdődött, majd kevesebb-több vérzéssel. Néha erős görcsöt érzek, de csak egy ponton baloldalt. Gyengébbnek is érzem magam. Mi lehet ennek az oka? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

| gyengeség, menstruáció
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  A gyengeség a vérvesztés miatt van. Sürgősen menjen orvoshoz, mert gond lehet. Ha megvan a szövettan, akkor hasonló zavarok elkerüléséhez kezelésre lesz szükség. Jobbulást kívánok: Petróczi dr.

2020-02-14 09:52:06
| menstruáció, gyengeség

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Menstruációs ciklus

A menstruáció, a méhet bélelő nyálkahártya (endometrium) vérzéssel járó leválása kb. havi ciklusokban fordul elő, hacsak a nő nem terhes. Jellemzi a nő életének szaporodóképes éveit, melyek a nemi érés során bekövetkező menstruációkezdettől (menarche) befejeződéséig (menopauzáig) terjednek.


Duchenne- és Becker-típusú izomdisztrófia

A leggyakoribb izomdisztrófiák, melyek a törzs izmaiban okoznak gyengeséget. A Duchenne- és a Becker-féle izomdisztrófiát ugyanannak a génnek két különböző hibája okozza.


Toxikus sokk szindróma

A toxikus sokk szindróma (TSS) egy ritka, de életveszélyes állapot. Kialakulásában nemcsak a tampon használata, hanem a nemrég elterjedt menstruációs kehely viselése is kockázati tényező.


Menstruációs problémák és megoldásuk

Nők milliói teszik fel a kérdést maguknak, majd orvosuknak, ha rendszertelen, elhúzódó, fájdalmas a menstruációjuk. Ez vajon normális, vagy valami bajom van? Az alábbiak segítenek eligazodni a kételyek között, és megoldásokat is kínálnak.


Web Design & Development Prowebshop