Elszíneződött mell

Kérdés:  Mi állhat a panaszok hátterében? Tisztelt Doktor Úr! 22 éves vagyok és körülbelül 2 hete folyamatos fájdalmat tapasztalok a jobb mellem felső részén. Ezen terület kissé elszíneződött, pirosas-barnás, illetve ráncosabb lett az előző hónapi állapotához képest, amely a bal mellre is jellemző. Bal mellem oldalán apró, néhány mm-es csomót tapintottam, melyet a háziorvos nem érzékelt. Menstruációm időpontja még két hét múlva esedékes, ezért aggódom, hogy ettől függetlenül tapasztalom az említett tüneteket. Ön szerint okozhatja daganat, illetve érdemes szakorvoshoz fordulni?

| mell, elszíneződés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Nem szívták ki a mellét? Nem ütötte meg? Körzetitől kérjen beutalót emlő ultrahangra, utána menjen sebészhez a lelettel. Üdvözlettel: Petróczi dr.

2020-02-17 14:46:44
| mell, elszíneződés

Angina

Az angina, amit angina pectorisnak is hívnak, a szívizom elégtelen oxigénellátása miatt átmenetileg fellépő mellkasi fájdalom vagy mellkasi nyomásérzés.


Az emlőrák tünetei

A csomó nélküli emlőfájdalom általában nem a mellrák jele, jóllehet a mellrákos nők körülbelül 10 százalékának csomó nélküli fájdalma van.


Tények és tévhitek az emlőrákkal kapcsolatban

Valóban rákot okozhat a melltartó és a dezodorok? Jobbak-e a túlélési esélyek, ha az egész mellet eltávolítják? Csökkenthető-e az emlőrák kialakulásának kockázata? Cikkünkben a fentiekhez hasonló tényekről és tévhitekről olvashat.


Tények és tévhitek a megereszkedett mellről

Elterjedt nézet, hogy ha éjjel-nappal melltartót hord valaki, nem ereszkedik meg a melle. Tévedés, a dolog nem ilyen egyszerű. Lássuk a közhiedelem szerinti állítások közül melyik igaz és melyik hamis:


Mellékvese túlműködés

A mellékvese termelhet egy vagy több hormonból túl sokat. Az ok lehet magában a mellékvesében bekövetkező elváltozás, vagy az agyalapi mirigyből érkező túlzott ingerlés. A tünetek és a kezelés attól függ, hogy melyik hormonból - az androgén szteroidokból, a kortikoszteroidokból, vagy az aldoszteronból - termelődik túl sok.


Web Design & Development Prowebshop