Fibroadenoma

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! Ma mell ultrahangon jártam, és mindkét mellemben kisebb (2 cm) alatti fibroadenomákat találtak. Van, ami már terhességem előtt is jelen volt, 7 hete szültem, azt olvastam, hogy egészségesen kiviselt terhesség közben biztosan eltűnik. Ha nem tűnik el, akkor nem fibroadenoma. Nem javasoltak biopsziát, csak fél évente kontrollt. Hogyan lehetséges, hogy nekem nem tűntek el? Hány százalék esélye lehet annak, hogy rosszindulatúvá váljanak? Válaszát előre is köszönöm!

| fibradenoma
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2021 ;27(november)   InforMed

Válasz:  A fibroadenomák nagyon gyakoriak a nőknél, ártalmatlanok, ritkán fajulnak el. Kismamáknál megnőnek, szülés és szoptatás után visszamennek eredeti méretükre.-Nem kell ettől félnie, nyugodtan jöhetnek a tesók. Viszont: mint minden 30 feletti nőnek, évente nagyan ajánlott a mammográfia és az emlők ultrahangos vizsgálata. Ne aggódjon! Petróczi dr.

2021-11-21 12:47:39
| fibradenoma
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop