Fogamzásgátlás - Szünet, vagy sem?

Kérdés:  Már 9 éve szedem a Triodénát és még sosem tartottam szünetet, nincs semmilyen panaszom (súlyfelesleg, bőrtünetek, vagy kedélyállapot változás), csak a párom 6 hónapra tanulmányi útra ment, így nem tudom, hogy szedjem-e tovább ez idő alatt is, vagy inkább szüneteltessem? Vagy csak jobban megzavarom a hormonrendszerem, ha most abbahagyom és 5 hónap múlva, ismét elkezdem szedni?
Ha kisebb méretű a méhem a normálisnál (tudomásom szerint nem hypoplasias), akkor az gondot okoz majd a teherbeesésnél (magzat kihordásnál, szülésnél)?
Van negatív hatása az ilyen hosszan tartó gyógyszerszedésnek a későbbi teherbeesésre?
Elég korszerű a Triodena, vagy inkább másik gyógyszerre/módszerre kellene váltanom?
Segítségét előre is köszönöm!

| fogamzásgátlás, terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(januári)   InforMed

Válasz:  Nem írja, hány éves, de nem kellene a szülésre készülni? 30 felett nagyon gyakran nehezen jön össze!
Azt javaslom, most hagyja abba, és ha a párja visszatér, lássanak hozzá a baba programhoz, nehogy kifusson az időből!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2010-01-22 16:08:34
| fogamzásgátlás, terhesség

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Web Design & Development Prowebshop