Fogamzásgátló - antibiotikum

Kérdés:  24 éves lány vagyok, a napokban létesítettem a párommal szexuális aktust. Már egy hónapja fogamzásgátlót szedek, így kiegészítő módszert nem alkalmaztunk.
Tudom, hogy az antibiotikumok csökkentik a fogamzásgátló készítmény hatását, így az lenne a kérdésem, hogy ha az aktus után aznap este kellett antibiotikumot szednem, és a ciklusom 13. napján történt az esemény, és a spermiumok kb. 72 órán át életképesek, akkor így aggódnom kell, hogy esetleg teherbe estem?
Azzal tisztában vagyok, hogy antibiotikum-kúra alatt kiegészítő védekezési módszer is szükséges a biztonság érdekében, viszont így, hogy már előtte történt az esemény, és nem telt el 24 óra sem, így esélyes a terhesség kialakulása?
Válaszát előre köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A tabletta mellett teljesen felesleges a kiegészítés, pár nap alatt nem áll helyre a peteérés. (Hisz a tabletta a 7 napos szünet alatt is véd.)
Ne aggódjon, nem lesz semmi gond!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Mindent meg fog érteni!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2017-09-25 01:53:35
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop