Fogamzásgátló - Elfelejtett tabletta

Kérdés:  Mi a teendő akkor, ha 2 filmtablettát is elfelejtettem a csomagból? A Symicia nevű fogamzásgátlót szedem, és a második héten hagytam ki 2 tablettát (nem egymás utáni napokon, hanem a 9. és a 12. napon)? Természetesen másnap bevettem együtt a soron következő tablettával, ahogy a betegtájékoztató írja, de mivel ez már a második elfelejtett tabletta volt a csomagban, azt írta a tájékoztató, hogy forduljak orvoshoz (plusz az előző napokban éltem nemi életet).
Már több mint 8 hónapja szedem folyamatosan, eddig nem volt gond vele, de még sosem felejtettem el 2 tablettát egy csomagból.
Ebből adódhatnak problémáim (nem kívánt terhesség)? Kell a következő 1 hétben más kiegészítő fogamzásgátlást (pl. óvszert) használnom?
Köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  A tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, 2 nap nem veszélyes. Vérzés viszont felléphet a kihagyás miatt. Nem kell pluszvédekezés.
Javaslom, térjen át a fogamzásgátló injekcióra, azt 3 havonta kell csak adni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-10-13 06:34:15
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop