Hasi fájdalom

Kérdés:  2-3 hete enyhe alhasi fájdalmaim voltak, majd felfázásos tüneteim (gyakori, fájdalmas vizelés). Erre a nőgyógyász Monuralt írt fel és elküldött laborvizsgálatra. A gyógyszer hatására a felfázás teljesen elmúlt, viszont a hasi fájdalom fokozódott.
A nőgyógyász az mondta, hogy a vizeletvizsgálat alapján van valamilyen gyulladásom, 10 nap múlva menjek vissza, ha egyéb panaszom van, azonnal.
Mivel fokozódott a hasi fájdalmam másnap visszamentem, ekkor a nőgyógyász először a méhen kívüli terhesség kizárásához tesztet csináltatott velem, majd elvégzett egy hüvelyi ultrahangot és mivel semmi bajt nem látott, átküldött a sebészetre. Ott vakbél, majd epekő gyanúval vizsgáltak ki, de mind a kettőt kizárták és hazaengedtek.
Mindezek mellett elég sűrű fehér hüvelyi folyásom van. Hasi fájdalmaim jellege és intenzitása teljesen változó, néha alhasi, néha borda alatti, mozgásra fokozódik. Néha van enyhe hányingerem, de sem hányás, sem hasmenés, esténként minimális hőemelkedés. Illetve az elmúlt két hétben viszonylag sokat fogytam, pedig étkezési szokásaim változatlanok és nagyon fáradékony vagyok.
A hasi fájdalom háttérében állhat nőgyógyászati probléma? Összefüggésben lehet folyással? Érdemes a problémával a nőgyógyászhoz visszamenni vagy inkább gaszroenterológushoz menjek?

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(decemberi)   InforMed

Válasz:  Szerintem Önnek többfajta gondja van, a fő baján, a hasi fájdalmon gasztroenterológus tud segíteni. A folyás miatt tenyésztést és kenetvizsgálatot kell végezni, és annak eredménye szerint lehet eredményesen kezelni.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2016-01-06 20:04:37
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop