Hüvelygomba kezelése terhesség alatt

Kérdés:  Terhességem 17. hetében vagyok, és néhány hete égő, viszkető érzés kísér, kevés fehér színű váladék távozik vizeletürítéskor.
A háziorvosom javaslatára Canesten krémmel kezeltem, de nem múlt el tartósan. Ma vásároltam hüvelykúpot és krémet (szintén Canesten), valamint Femibion intima hüvelygélt, de ez utóbbi esetében a tájékoztatón azt találtam, hogy terhesség alatt nem ajánlják a használatát. A gyógyszerész szerint azonban szükséges a hüvelyflóra visszaépítése, mert úgy nagyobb esély van arra, hogy nem tér vissza a fertőzés.
Kérem tanácsát a hüvelygél alkalmazásával kapcsolatban!
Köszönettel!

hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, terhesség, hüvelygomba, hüvelygomba | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(júliusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Ön nagyon merész nő, hogy várandósként öngyógyít, ahelyett, hogy szülészorvoshoz menne! Nem félti a babáját? Mielőbb menjen szakemberhez! (A családorvosnak nem ez a szakmája, ő belgyógyász.)
Tenyésztést kell végezni, és KIZÁRÓLAG A SZÜLÉSZORVOS ELŐÍRÁSA SZERINT kell a folyást megszüntetni. (Kismamáknak gyakran van folyása egyébként, de a gombán kívül 30 féle baktériumra, továbbá vírusszerű lényekre is gondolni kell okozóként.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2012-07-28 09:50:22
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, terhesség, hüvelygomba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop