Hüvelyi irritáció - Fertőzés lehet?

Kérdés:  3 hete történt leoltásom gombára, baktériumra negatív, eközben sajnos 1 hete a 23. héten elvetéltem. Összevarrták a méhszájamat, de elfolyt a magzatvíz, meg kellett szülnöm. Az elejétől kezdeném, 3x2 Utrogestan hüvelykapszulát használtam a 18. hétig. Az egész terhesség alatt volt hüvelybemeneti irritációm (főként kézi vizsgálat után, az allergiavizsgálat még ezután lesz), de mindenem negatív volt, nem kaptam rá semmit.
1 héttel a befejezés után még jobban felerősödött ez a fájdalmas, maró érzés. Rózsaszín bűzös folyással visszamentem oda, ahol műtöttek. Leoltás nélkül kaptam Zinnatot és Betadine kúpot úgy, hogy félig még nyitva a méhszájam.
Ön szerint használjam a kúpot? Egy másik orvos szerint ilyenkor ne nyúlkáljak fel kúpot feltenni. Egyébként még jobban mar, mert egyet feltettem. Nagyon meg vagyok ijedve, most akkor tegyem fel vagy ne? Mivel csinálok nagyobb kárt? Vagy lehet ez allergiás reakció is? Felmehet a méh felé?
Válaszát nagyon köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Szerintem menjen el máshova vizsgálatra. Kivizsgálás szükséges, mitől rózsaszínű a folyása. Gondolom, ultrahangvizsgálat történt.
Ezen túlmenően tenyésztést és kenetvizsgálatot is kell végezni. A következő baba előtt belgyógyászati dolgainak is utána kellene nézni, nehogy ismétlődjön a vetélés.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vetélésről, a folyásról és az előkészületről írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-09-06 19:38:03
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop