Hüvelykúp használata terhesség alatt

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 28 éves, 7 hetes terhes nő vagyok, második gyermekemet várom. Nőgyógyászom javaslatára Micovag Plus hüvelykúpot kezdtem használni enyhe alhasi húzódásra, nagyon enyhe, ritkán jelentkező hüvely körüli csípésre és sűrű vizelési ingerre (olykor kevés vizelettel). Kérésemre a hüvelyváladék mintavételt nem végezte el, mondván nem tartja indokoltnak, de felhívta a figyelmem, hogy a gyógyszert használjam el, mert ha fertőzés áll fent, ez vetélést okozhat. Másnap este kezdtem el használni a kúpot, nagy bizonytalansággal, mert tüneteim akkorra már nem voltak. Tartok tőle, hogy feleslegesen teszem ki a gyermekem a gyógyszer esetleges mellékhatásainak. Eddig 2 kúpot használtam el a 10-ből. Ön mit javasolna? Folytassam a kúrát? Tisztelettel és köszönettel,

| terhesség, folyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2021 ;27(október)   InforMed

Válasz:  Ma nem szokás a folyást hasraütéses alapon kezelni, pláne nem kismamáknál, de az sztk-ban szűk a laborkapacitás. Magánrendelőben megcsinálják.-Feltétlen tenyésztést kell csinálni kezelés előtt is és utána is, hogy meggyógyult-e? Ha fertőzött, akkor a férjének is gyógyszert kell kapnia…. Ez a tenyésztés most se ártana, hogy valóban elmúlt-e a fertőzés. A kúp a babára nincs hatással, mert nem szívódik fel. Egyelőre folytassa a kúrát. Nézze meg honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a babavideókat és olvassa el a folyásról írottakat.-Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2021-10-10 13:36:08
| folyás, terhesség
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop