Hüvelyszárazság

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok, beléptem a változókorba. Nagyfokú hüvelyszárazság (égő, viszkető érzés, gyakori vizelési inger) miatt hormonpótlást kapok 2 hónapja. Lenzetto spray és Utrogestan hüvelykapszula. Közben különböző krémeket is használtam. Sajnos nem szűntek meg a panaszaim, sőt az Utrogestan kapszulától gyakori vizelési ingert is tapasztalok. Előtte volt kivizsgálás, tenyésztés stb. Negatív. Mi szünteti meg a hüvelyszárazságot véglegesen?

| menopauza
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Nem Ön az első, aki ilyen kezelés mellett szárazságra panaszkodik. Más gyógyszert és helyi kezelést kellene kapnia. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2020-02-24 13:14:04
| menopauza

Menopauza: mikor menjünk orvoshoz?

Forduljunk orvoshoz, ha a menopauzát megelőző vagy az utáni időszakban az alábbiakat tapasztaljuk:


Menopauza: tények és tippek

Vajon mindenki tisztában van azzal, mi is történik ilyenkor a női szervezetben? Bár ez a korosztály az emberiség történetének legműveltebb generációja, a klimax, más néven a menopauza sok nő számára rejtély.


A hőhullámok sokáig tarthatnak

A hőhullámok és a menopauza más tünetei átlagosan mintegy hét évig tartanak, és akár 14 éven át is jelentkezhetnek, tehát sokkal tovább, mint korábban vélték - derült ki egy nagy létszámú, hosszú távú amerikai kutatásból.


A hormonpótlás kockázatai

A hormonpótló terápia (HRT) kockázatairól készült újabb nagyszabású brit tanulmány kimutatta, hogy nincs kockázata a hormontapasz, -gél vagy -krém alkalmazásának, a tabletta formában történő hormonpótlás azonban növeli a trombózis kialakulásának lehetőségét.


Gyógynövények nőknek

A természetes női ritmus, a havi vérzés és később a menopauza - gyakran pszichikai és fizikai panaszokkal - befolyásolják a nők mindennapjait. Íme néhány speciális növény, amely a nők életét természetes úton könnyíti meg.


Web Design & Development Prowebshop