Klimax?

Kérdés:  Nekem nőgyógyászatiproblémám van.43 éves vagyok, szeptemberben volt egy abortuszom, és azóta nem jött meg. Októberben jód kontrasztos hasi CTcsináltak Schweizban, Ausztriában vakbélgyanú miatt, mivel jobb oldalt alul fájt a hasam stb., a jódra súlyos allergiám lett, amiról nem tudtam sajna, lehet, ez is közrejátszik, hogy nem jött meg? És persze azóta többször voltam sürgősségin alhasi görcsökkel, méhgyulladással,2x antibiotikumot kaptam, és legutóbb meg miómátdiagnosztizáltaknálam,2 db-ot és másfél cm-esek, hormont nem néztek, nem tudom miért nem, pedig kértem, csak gyulladást és a sr CRP volt 30, meg a basofil alacsony, más jóvolt. Kérem adjon tanácsot mi lehet ez? Írja meg, azt mondta legutóbb az orvos, leállt a petefeszek működésem, azért nem jön meg, de miért görcsölők be állandóan a beleim is meg a hólyagom, arra azt mondta, hogy majd elmúlik, várom válaszát, előre is köszönöm.

| menopauza
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  A nőgyógyászati teendőkről olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Ami a fájdalmakat illeti, amiatt urológiai és gasztroenterológiai kivizsgálást javaslok. Jobbulást: Petróczi dr.

2020-02-14 09:52:06
| menopauza

Menopauza: mikor menjünk orvoshoz?

Forduljunk orvoshoz, ha a menopauzát megelőző vagy az utáni időszakban az alábbiakat tapasztaljuk:


Menopauza: tények és tippek

Vajon mindenki tisztában van azzal, mi is történik ilyenkor a női szervezetben? Bár ez a korosztály az emberiség történetének legműveltebb generációja, a klimax, más néven a menopauza sok nő számára rejtély.


A hőhullámok sokáig tarthatnak

A hőhullámok és a menopauza más tünetei átlagosan mintegy hét évig tartanak, és akár 14 éven át is jelentkezhetnek, tehát sokkal tovább, mint korábban vélték - derült ki egy nagy létszámú, hosszú távú amerikai kutatásból.


A hormonpótlás kockázatai

A hormonpótló terápia (HRT) kockázatairól készült újabb nagyszabású brit tanulmány kimutatta, hogy nincs kockázata a hormontapasz, -gél vagy -krém alkalmazásának, a tabletta formában történő hormonpótlás azonban növeli a trombózis kialakulásának lehetőségét.


Gyógynövények nőknek

A természetes női ritmus, a havi vérzés és később a menopauza - gyakran pszichikai és fizikai panaszokkal - befolyásolják a nők mindennapjait. Íme néhány speciális növény, amely a nők életét természetes úton könnyíti meg.


Web Design & Development Prowebshop