Menopauza

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok, sajnos gyermektelen. Évek óta vannak ingadozások a ciklusomban, ami a fő jellemző, a két ciklus között fennálló enyhe barnázgatás, illetve hol 24, hol 28 napra jön meg. Hormonszintjeim (főleg fsh, ösztraidol) az elmúlt pár éven nem voltak jók, de a mostani, 4. napi hormoneredményeim lettek idáig a legrosszabbak: FSH 33,76 U/l (3,85-8,78), LH 10,36 U/l (2,12-10,89), Ösztraidol<53 pmol/l (82,2-422; <92-nél posztmenopauzát jelöl). A menzeszem sokkal enyhébb volt, mint szokott lenni. Hangulatom borzasztóan ingadozik, rosszul alszom, ebből kifolyólag folyton fáradtnak érzem magam. Ezek alapján úgy gondolom, a klimax folyamatát élem meg, és az lenne a kérdésem, hogy gyógyszerrel, valamiféle hormonpótlással lehet segíteni a tüneteken? Fog még készülni egy újabb labor a ciklus 2. felében, a progeszteron meghatározása miatt. (Éves rákszűrésen, ultrahangon februárban voltam, minden negatív volt.) Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát, segítségét, jó egészséget és minden jót kívánok Önnek!

| menopauza, klimax
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(július)   InforMed

Válasz:  Jól tette, hogy írt, valóban a klimax elejét érzi…. Erre van jól bevált, biztos kezelés, azt kellene kapnia. Segítségként olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról és annak kezeléséről írottakat, és mielőbb menjen orvoshoz. Jobbulást: dr. Petróczi István

2020-07-27 10:17:39
| klimax, menopauza
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop