Mirena?

Kérdés:  Tisztelt Dr Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy januárban volt küretem az eredménye, hogy megvastagodott a méhnyálkahártya, utána Norcolut kúrát csináltam fél évig, ami rendbe tette az össze-vissza menstruációs ciklusom és a nyálkahártya is rendben lett. Most az orvosom Mirena spirált javasol, de nagyon félek tőle, sok negatív véleményt és hatást olvastam róla, így 42 évesen nem szeretnék több küretet sem és a kipakolást sem. De egyelőre a Norcolut gyógyszerrel rendben vagyok, nem szedhető tovább? Köszönöm a segítséget. Szép napot.

| Mirena, klimax
| : Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2021 ;27(szeptember)   InforMed

Válasz:  Szedhető tovább, de Önnél valószínűleg a klimax kezdődik, azt tapasztalja.-Erre van az egész világon alkalmazott kezelés: a hormonpótlás. Szerintem erre kellene áttérni, a spirált nem javaslom. A hormonpótlás egyéb panaszokat (alvászavar, hüvelyszárazság, stb.) is megszűntetne. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat.-Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2021-09-13 12:02:41
| klimax, Mirena
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop