Mola terhesség

Kérdés:  Mesterséges megtermékenyítésen (ICSI + AHA) estem át november 5-én, két kis embriót ültettek be. A beültetés részben sikerült, de a 6. hétben csak egy üres petezsák, a 7. hétben még egy üres petezsák volt látható. A 7. héten a HCG szintem 75 ezer volt. A 8. héten a HCG szintem 99 ezerre nőtt és megjelent még egy petezsák, úgyhogy a nagyobb petezsák kettéosztódott.
Az orvosom szerint, már nem volt remény, a 8. héten befejezték a terhességet, szövettan 2 hét múlva lesz. A magas HCG miatt felmerült a mola terhesség gyanúja, de az orvosom nem látott erre utaló jeleket az ultrahangon, 4D-s ultrahangon sem láttak kóros képet, valamint a kórházban is műtét előtt ultrahangfelvétel alapján kizárták ennek a lehetőségét. A műtétet végző orvos sem látott rendellenességet a műtét során.
2 nappal a műtét után már csak 548 volt a HCG, még következik további vérvétel. Én mégis nagyon aggódom. Ön szerint, mennyi az esélye annak, hogy mola terhességgel állok szemben? Egyáltalán lehetséges ez a mi beavatkozásunk esetében, ahol egy-egy válogatott petesejtet termékenyítettek meg egy-egy szintén kiválasztott ondósejttel?
35 éves vagyok, nagyon régóta várunk már babára, sok kudarcon mentünk már át. Ez volt az első lombikpróbálkozásunk.
Válaszát előre is köszönöm!
Kellemes Ünnepeket kívánok!

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(decemberi)   InforMed

Válasz:  Az ikerterhességnél mindig magasabb a HCG! (Egyébként az AFP is hasznavehetetlen.) Szó sincs moláról!
Szerintem lesz babája, mert lám első próbálkozásnál rögtön sikeres volt a beültetés. (Ez a lényeg, nem a végeredmény. Általában az elsőből nem szokott egy sem megtapadni.)
Bizakodjon, lesz babájuk!
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat.
Boldog Karácsonyi Ünnepeket és sikeres Újesztendőt kívánok!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2011-01-04 23:40:27
| terhesség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop