Műtét utáni fájdalom üléskor

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 4 hete műtöttek hólyagsérv miatt mellső-hátsó hüvelyplasztikával. A problémám, hogy menni is elég nehezen tudok, állni is, de legrosszabb az ülés. Fél óránál többet csak erős fájdalommal, húzó-égő-nyomó fájdalommal a gáton tudok. Ez állítólag a mélyöltéstől van, ami tartja a gátat. A kérdésem, mit lehet tenni a fájdalom megszüntetésére, meddig szedhető fájdalomcsillapító? Illetve, hogy meddig " normális" ez a fájdalom. Köszönöm!

| hólyagsérv műtét, fájdalom
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Javaslom menjen vissza orvosához, aki műtötte, mert ennyi idő után már nem szokott annyira fájdalmas lenni. Nem duzzadt? Jobbulást kívánok: Petróczi dr.

2020-02-24 13:14:04
| hólyagsérv műtét, fájdalom

Angina

Az angina, amit angina pectorisnak is hívnak, a szívizom elégtelen oxigénellátása miatt átmenetileg fellépő mellkasi fájdalom vagy mellkasi nyomásérzés.


Mi okozza a krónikus fájdalmat?

Vajon miért szenvednek sokan még jóval az után is krónikus fájdalmaktól, hogy a sérülései már régen meggyógyultak?


A férfiak és a nők másképp érzékelik a fájdalmat

Egy tanulmány megvizsgálta a férfiak és a nők reagálását fogászati fájdalmakra.


A szerelem a legjobb fájdalomcsillapító

Ha valaki szerelmére gondol, aktiválódik az agy jutalomközpontja, a fájdalom pedig megszűnik - derítették ki amerikai kutatók.


Fájdalomcsillapítás

A fájdalomcsillapítók három csoportba sorolhatók: kábító (ópioid analgetikum), nem kábító (nem ópioid analgetikum) és hatásjavító fájdalomcsillapítók (adjuváns analgetikum). Az ópioid analgetikumok a legerősebb fájdalomcsillapítók és a legsúlyosabb fájdalmak számára tartják fenn őket, mert igen hatékonyak.


Web Design & Development Prowebshop