Nagyajakon levő duzzanat, kisajak viszketés

Kérdés:  Jó napot doktor Úr!16 éves vagyok es lenne önhöz 2 kérdésem. 1. Ma mosdózás után észrevettem, hogy a nagyajkamon van egy hosszúkás duzzanat, csak a bal oldalt. Nem fáj csak ha hozzá érek, én Bartholin cisztára gyanakszom (nem tudom jól írtam e?... igen élek nemi életet heti 1x) vajon tényleg az, és tudom kezelni házilag is? (a páromnak viszont semmi baja) 2: Huh már egy jó ideje küzdök vele, viszket a kisajkam, most elég régóta...van, hogy elmúlik aztán visszajön ... intim mosakodó terméket is vettem rá. Melegvíz hatására enyhül a viszketés és amint kiszállok vagy megtörlöm, máris viszket enyhén. Szappan hatására viszont elképesztően csíp. Kérem, ha tudja mi a bajom segítsen lehetőleg orvos nélkül. További szép napot doktor Úr! Válaszát előre is köszönöm szépen!

hüvelyfertőzés, Bartholin ciszta | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(augusztus)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Nem ússza meg vizsgálat nélkül… Szóljon anyukájának és menjenek el. Ezt vaktában nem lehet kezelni. A leírás szerint valóban lehet Bartholin cisztája, de mellé van egy hüvelyi fertőzése is, ami a cisztát tályoggá alakíthatja. Az intim mosakodó ezen nem segít…. Ráadásul a hüvelyi fertőzés a hólyagjára is rámehet. Ráadásul, ha jól sejtem nem szed tablettát. Ha el akarja kerülni a nagyon veszélyes abortuszt, egyben írasson tablettát is. Ne kockáztasson! Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István
2020-08-31 16:30:49
| hüvelyfertőzés, Bartholin ciszta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop