Nőgyógyászati ok

Kérdés:  Tisztelt doktor Úr! Következő problémám lenne. Két napja késik a menzeszem. Menzesz napján pici vér jött erős alhasi görccsel, szédülés- Előtte egy hete a bal oldalt az alhasamban nyomást éreztem és a derekam szét akart feszülni. Melleim nem fájnak. Bal oldalt lent az állásban néha maró jellegű érzés van. Hasi görcs erősödő derékfájdalom. Ami enyhül és erősödik. Azóta semmi jele a menzesznek csak az a pici vér, ami volt. Negyven éves vagyok két gyermekem van. Nem tudom mi lehet az oka.

| menopauza
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Várjon két hetet és menjen orvoshoz. Lehet, hogy a klimax jelentkezik. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2020-02-24 13:14:04
| menopauza

Menopauza: mikor menjünk orvoshoz?

Forduljunk orvoshoz, ha a menopauzát megelőző vagy az utáni időszakban az alábbiakat tapasztaljuk:


Menopauza: tények és tippek

Vajon mindenki tisztában van azzal, mi is történik ilyenkor a női szervezetben? Bár ez a korosztály az emberiség történetének legműveltebb generációja, a klimax, más néven a menopauza sok nő számára rejtély.


A hőhullámok sokáig tarthatnak

A hőhullámok és a menopauza más tünetei átlagosan mintegy hét évig tartanak, és akár 14 éven át is jelentkezhetnek, tehát sokkal tovább, mint korábban vélték - derült ki egy nagy létszámú, hosszú távú amerikai kutatásból.


A hormonpótlás kockázatai

A hormonpótló terápia (HRT) kockázatairól készült újabb nagyszabású brit tanulmány kimutatta, hogy nincs kockázata a hormontapasz, -gél vagy -krém alkalmazásának, a tabletta formában történő hormonpótlás azonban növeli a trombózis kialakulásának lehetőségét.


Gyógynövények nőknek

A természetes női ritmus, a havi vérzés és később a menopauza - gyakran pszichikai és fizikai panaszokkal - befolyásolják a nők mindennapjait. Íme néhány speciális növény, amely a nők életét természetes úton könnyíti meg.


Web Design & Development Prowebshop