Orgazmus hiány lehetséges fizikai okai?

Kérdés:  Nem tudom, hogy Önhöz kell-e fordulnom az alábbi problémával, de érdekelne, hogy lehet-e nőgyógyászati vonatkozása?
Egy olyan probléma merült fel, mely nem életbevágó, de számomra, ill. a párom és számomra mégis gondot okoz.
6 hónapja próbálkozunk a nemi élettel. Idő közben kiderült, hogy valami nincs rendben. Kézzel folytatott ingerléskor a legtöbb esetben eljutok az orgazmusig. Olyan esetekben, mikor hüvelyi behatolással próbálkozunk, minden kellemes érzés megszűnik, teljesen érzéketlenné válok. Nincs fájdalomérzet, de kellemes érzés sincs vagy izgalom. Természetesen vágyom a közelségére, az aktusra, nincs ellenérzésem a szexszel kapcsolatosan.
Kíváncsi lennék, hogy ennek fizikai, testi okai lehetnek? Gondolok itt arra, hogy anno megállapították nálam, hogy inzulin intoleranciám van, javasoltak gyógyszert (nőgyógyászati endokrinológián), de diabetológus szerint nem szükséges, nincs problémám.
Vagy lehet ennek neurológiai oka? Vagy csak lelki okokkal magyarázható? Ugyanakkor visszagondolva gyerekkoromra, nem találok semmi olyat, mely kiválhatná ezt a jelenséget. Nem tudom, hogy hová fordulhatnék, segítségért, mely szakember foglalkozik ilyen jellegű problémákkal?
Köszönöm válaszát!

| csikló orgazmus, szex, párkapcsolat
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  Szexológushoz fordulhat a precíz válaszért, de annyit elmondhatok, hogy a tankönyv szerint a nők 40%-ának csak csikló orgazmusa van, további 20 százaléknál is ritka a hüvelyi orgazmus.
Ez nem egy státusz szimbólum, az a lényeg, hogy így-vagy úgy, de örömét lelje a szexben, Nemde?
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Partnerkapcsolat, szex rovatban olvashatók.

2015-01-25 19:11:19
| csikló orgazmus, szex, párkapcsolat
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop