Ösztrogén hirsutizmusra?

Kérdés:  32 éves vagyok, 11 éves korom óta PCOS szenvedő. Hirsutizmus fennáll azóta. Sosem adtak rá semmit, de az életem megkeseríti. Egy hónapja 9 hetes terhesen vetélésem volt, ami után a jobb oldali corpus luteum cisztámra Ovestint irt ki az orvos. 3 hete szedem és csodálkozva látom, hogy kevésbé vagyok szőrös, csodaként élem meg. Lehet ezt hosszabb távon szedni? Kezdem magam nőnek érezni életemben először! Napi 1 mg Ovestint szájon át pirulát szedek. Ha ennyi még nem akadályozza a peteérést és a menzeszt, szeretném szedni. Mit gondol? Spironolactone-t azt mondták, nem lehet annak, aki babát akar, ezért azt nem akarom.

| szőrösség, PCOS
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2021 ;27(október)   InforMed

Válasz:  A PCOS peteérési zavar= nem termelődnek a női hormonok se. (A kettő együtt jár…) Most a peteérést nem, de a hormonhiányt megoldották. Nem írja szült-e, de ha nem és van megfelelő papa, akkor jó lenne mielőbb szülnie…. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a PCOS-ről írottakat.-Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2021-10-10 13:36:10
| PCOS, szőrösség
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop