Penészes lakás terhesség elején

Kérdés:  Tisztelt Doktor úr! 13. hetes kismama vagyok, sajnos a lakásunkban többször előfordult penészesedés, melyet helyileg mindig kezeltünk! Viszont nem vettük észre a hálóban az ágy mögötti területet, amit feltehetően már a terhességem eleje óta belélegzek. Márciusban terveztük a ház átalakítását, szigetelést. Pár hete már orrdugulást és orrfolyást is észleltem, de azt hittem, hogy csak a terhesség miatt. Most viszont nagyon aggódom, hogy ez károsíthatta-e a magzatot! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel,

| terhesség, penész
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  A babát nem károsítja, ő biztonságban van, de erre genetikus tud biztos választ adni. Önnek viszont panaszt okoznak a hurutos tűnetek. Javaslatom: a felújításig is költözzenek másik lakásba. (Hisz azalatt úgy is ki kell költözniük…) Üdvözlettel: Petróczi dr.

2020-02-14 09:52:06
| terhesség, penész

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop