Spirál levétel utáni vérzés

Kérdés:  Üdvözlöm Doktor Úr! 49 éves vagyok. 9 éves, jó állapotú GoldLily spirált vették le február 12.-én Magyarországon. A jelző szál le volt vágva, ki kellett kaparni. Azóta is enyhe vérzésem van, piros, kissé nyálkás. Nem fáj semmi, nem vagyok lázas. Ez még normális, vagy menjek orvoshoz? Már külföldön vagyok ismét. Köszönettel.

| spiral, vérzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Okosabb, ha elmegy orvoshoz! Kap gyógyszert a vérzés megszűntetésére. Jobbulást: Petróczi dr.

2020-02-24 13:14:04
| spirál, vérzés

Gyomor-bélcsatorna rendellenes ereiből származó vérzés

Az arteriovenózus malformáció vérzése olyan kóros erek megrepedését jelenti, amelyek az artériákat és a vénákat közvetlenül kötik össze.


Menstruációs problémák és megoldásuk

Nők milliói teszik fel a kérdést maguknak, majd orvosuknak, ha rendszertelen, elhúzódó, fájdalmas a menstruációjuk. Ez vajon normális, vagy valami bajom van? Az alábbiak segítenek eligazodni a kételyek között, és megoldásokat is kínálnak.


Divertikulitisz

A divertikulitisz egy vagy több divertikulum gyulladása vagy befertőződése. A divertikulitisz sokkal ritkább 40 éves kor alatt, mint felette. Azonban bármely életkorban súlyos állapothoz vezethet.


Mit tegyünk orrvérzés esetén?

A fül-orr-gégészeten az egyik leggyakoribb panasz, amivel a betegek érkeznek, az orrvérzés. Az emberek 60%-nál életükben legalább egyszer jelentkezik orrvérzés, azonban az esetek alig 10%-a igényel orvosi ellátást. A 10 évesnél fiatalabb és a 45-65 éves korosztály a leginkább érintett.


A szabálytalan havi vérzés gyakori okai

Sok nőnél jelentkezik szabálytalan, nagyon erős vagy kimaradó vérzés. Az alábbiakban azokat az okokat ismertetjük, melyek egészséges nőknél jelentkeznek, és néhány tanácsot adunk, hogy mit lehet tenni.


Web Design & Development Prowebshop