Tabletta miatt kimaradt menstruáció

Kérdés:  Tisztelt doktor Úr! Januárban felirattam életem első fogamzásgátló tablettáját. (21 éves vagyok) Helyben kapott betegtájékoztatón olvasottak alapján menstruációm első napján esti ütemezést kigondolva be is vettem az első gyógyszeremet. A menstruációmnak másnap már nyoma sem volt, azóta a gyógyszeremből talán 2-3 csík fogyhatott el (Missee tabletta) A gyógyszerem elkezdése előtt már pár napos hasmenéssel küszködtem, viszont nem olyan átlagos féle volt, ugyanis nagyon ritka időszakban jelentkezett csak a nap folyamán 1-2 alkalommal, valamint az esti gyógyszer beszedések után legközelebb max másnap jelentkezett. Kérdéseim a következők lennének; 1. A menstruációm a gyógyszer miatt maradt abba / a gyógyszer levelem 4.hetében mikor is a fehér tablettához érek várhatom? 2. Annak ellenére, hogy a tabletta miatt már a második nap abbamaradt a menstruációm és a hasmenés sem érintette a gyógyszer beszedést követő időszakot (este 9kor szedem be és max másnap reggel mentem el) ezek mellett 3 hete szedem, szexelhetek védekezés nélkül, vagy mindenképpen meg kell várjam a menstruáció végét? Válaszát köszönöm.

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Mindent meg kell szokni, a tablettát is. Előírás szerint folytassa a szedést, mintha mi sem történt volna, majd kezdje az új csomagot, de menjen el egy vizsgálatra. Ha rendszeresen szedi, nem kell a pótvédekezés. Szerintem nem lesz gond. Segítségként olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2020-02-14 09:52:06
| fogamzásgátló

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


Web Design & Development Prowebshop