Terhes vagyok?

Kérdés:  Augusztus 1-én voltam a barátommal. Nem védekeztünk. Ha jól számoltam, 22-én kellett volna megjönnie a menzeszemnek. Nem jött meg, bár a ciklusom nem mindig volt teljesen kiszámítható. Hol 30 napra, hol 40 napra jött meg, és amúgy 2-3 napig tartott.
Csináltam egy terhességi tesztet, amely két csíkos lett. A tesztet nem a reggeli első vizeléskor csináltam. Éjszaka és nappal is nagyon sokat pisilek, pisilés után viszkető érzést érzek a hüvelyemben - úgy érzem, feszül a hólyagom, és ülő helyzetben ömlik belőlem a víz.
2007-ben volt petefészekciszta-műtétem, 25 éves vagyok. Gondoltam, cukorbetegségre (több jele is van, hogy az vagyok, bár még nem 100%). A vizeletem a teszt alkalmakkor erősen sárga színű volt és üledékes. A mellem nem feszül, de az alhasam szokott szúrni, úgy, mint amikor cisztám volt.
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, teszt, menzesz kimaradása
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Ez egy automatikus üzenet.
Kedves Olvasóm!
Jelenleg szabadságon vagyok, nem tudok válaszolni kérdésére. Ideiglenes segítségként olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél írottakat.
Remélhetőleg választ talál problémájára.
Szeptember 1-e után dolgozom, ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhességi tesztek rovatban olvashatók.

2010-09-05 00:25:33
| terhesség, teszt, menzesz kimaradása

Hogyan tudnak a háziorvosok lakáson COVID-19 tesztet kérni?

dr. Nagy Zsolt II. kerületi háziorvos összegyűjtötte a szükséges információkat, melyeket megosztunk a kollégákkal.


Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Prosztatarák

A prosztatarák rendkívül gyakori, pontos oka azonban nem ismert.


Web Design & Development Prowebshop