Terhesség

Kérdés:  Tisztelt Dr. Úr! December 26.-án volt az utolsó menstruációm, két hete pozitív terhességi tesztjeim vannak. Voltam nőgyógyásznál, azt mondta babát várok, de még szívhang nem volt, keressek szülész- nőgyógyászt, akinél szülni szeretnék. Oda csak március elejére tudtak időpontot adni. Az lenne a kérdésem, nem késő-e akkor elkezdeni a vizsgálatokat? akkor már kb. a 10. hét lesz. Aggódom, hogy minden rendben van e. Köszönöm válaszát.

| terhesség, terhesgondozás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Egyszerű a válasz: sok orvos van, menjen olyanhoz, aki most tudja fogadni. (Az később se lesz jó, hogy heteket kell várnia, ha orvosához be akar jutni, nemde?) Nézze meg honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a babavideókat! Biztos jól van a baba, ne idegeskedjen! dr. Petróczi István

2020-02-14 09:52:06
| terhesség, terhesgondozás

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop