Terhesség alatti nyaralás

Kérdés:  23 éves vagyok, férjemmel már egy ideje szeretnénk babát, de nem jött össze, így úgy gondoltuk júniusban elmegyünk nyaralni, pihenni, hátha ez segítene egy kicsit. Idő közben teherbe estem!
Elmerjünk még menni így a tengerre? Van bármi veszély (hideg víz, napozás), ami kárt tehet a babánkban a terhesség első harmadában? Mire figyeljek?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, életmód
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(májusi)   InforMed

Válasz:  Repülőre ne üljön, a kabin alacsonyabb nyomása nem tesz jót a babának.
Nem hideg- és nem meleg vízben nyugodtan fürödhet. (Balaton).
Ne egyen egyszerre sokat. Csak reggel és este napozzon.
Szex öregasszonyosan.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2010-05-06 02:35:29
| terhesség, életmód

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop