Terhesség utáni magas vérnyomás

Kérdés:  Párom 25 hetes terhesen toxémia miatt került kórházba, ahol sikeresen világra hozta fiunkat (ő jelenleg is stabil). Párom azóta - 6 napja - intenzív osztályon fekszik, mivel vérnyomása nem állt be, ingadozik. 160-170-re is felmegy, gyógyszer hatására 130-ra le tud menni, de ismét felugrik.
Emiatt nem kerülhet le a gyermekágyas osztályra és így belgyógyász sem látta/vizsgálta még. Átöblítették a méhét is, de volt benne semmi már oda nem illő szövet. Vérképe normális, vizelete elegendő (napi 3-4 liter) és nincs már benne fehérje sem. Ödémája visszahúzódott, kivéve az alsó lábszáráról és lábfejéről. A teje is megindult lassan, de vér volt benne, így nem tudták még odaadni a picinek (ez a tünet lehet a mellszívó nem megfelelő használatából adódó vagy összefüggésben lehet a magas vérnyomással?).
Sajnos az ottani orvosok egyelőre tanácstalanok. Ezen információk alapján Ön szerint mi lehet az ok a stabilra be nem álló vérnyomás mögött?
Válaszát előre is köszönöm!

terhesség, szülés, várandósság | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(októberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Gondolom, első babáról van szó. A várandósság nagy teher sok nő számára, előfordulnak ilyen gondok. Ezek ma nagyon jól kezelhetők, de idő és sok türelem kell a végleges rendeződéshez.
Legyen nyugodt, a párjánál is megszűnnek ezek a tünetek, legfeljebb még egy kicsit gyógyszert kell szednie. Ez egy jól ismert kórkép. (A gyógyszer tökéletesen rendezi, és egy idő múlva teljesen el lehet majd hagyni.) A lábdagadás is meg fog szűnni.
Ne féljen, én sok ilyen mamát láttam, mindegyik teljesen rendbe jött, és szoptathatta a babáját.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél várandósságról írottakat
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2013-11-19 04:46:39
| terhesség, szülés, várandósság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop