Változókor

Kérdés:  Tisztelt Doktor úr! 45 éves vagyok! 4 éve van egy 25 mm-es miómám! Január 7-én megjött rendesen a menzeszem, de január 18-án enyhe barnázás kezdődött, mely 4 napig tartott! Most február 4-én ismét megjött, mintha 28 napra kellett megjönnie, csak ismét enyhe barna vérzésem van. Múlt hónapban fejeztem be 4 hetes Mycosist kapszula kúrát Candida miatt. Azt szeretném kérdezni, hogy ez lehet változókori jelenség? Voltam nőgyógyásznál, ultrahangon 10 mm-es volt az endometrium vastagsága, ami menzesz előtt normális, az orvos mondta! A citológia eredmény két hét múlva lesz meg! Kérem, nyugtasson meg, hogy ez nem nagy gond! Köszönöm!

| menopauza
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  A válaszhoz vizsgálat kellene, egészségügyi kaparással ki kellene biztosan zárni az esetleges (csak 0,5% valószínűségű) nem jóindulatúságot, utána pedig hormonpótlást kellene kezdeni, s attól minden rendbe jön. Én a saját betegeimmel ezt teszem hasonló esetekben, s eddig bejött. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2020-02-14 09:52:06
| menopauza

Menopauza: mikor menjünk orvoshoz?

Forduljunk orvoshoz, ha a menopauzát megelőző vagy az utáni időszakban az alábbiakat tapasztaljuk:


Menopauza: tények és tippek

Vajon mindenki tisztában van azzal, mi is történik ilyenkor a női szervezetben? Bár ez a korosztály az emberiség történetének legműveltebb generációja, a klimax, más néven a menopauza sok nő számára rejtély.


A hőhullámok sokáig tarthatnak

A hőhullámok és a menopauza más tünetei átlagosan mintegy hét évig tartanak, és akár 14 éven át is jelentkezhetnek, tehát sokkal tovább, mint korábban vélték - derült ki egy nagy létszámú, hosszú távú amerikai kutatásból.


A hormonpótlás kockázatai

A hormonpótló terápia (HRT) kockázatairól készült újabb nagyszabású brit tanulmány kimutatta, hogy nincs kockázata a hormontapasz, -gél vagy -krém alkalmazásának, a tabletta formában történő hormonpótlás azonban növeli a trombózis kialakulásának lehetőségét.


Gyógynövények nőknek

A természetes női ritmus, a havi vérzés és később a menopauza - gyakran pszichikai és fizikai panaszokkal - befolyásolják a nők mindennapjait. Íme néhány speciális növény, amely a nők életét természetes úton könnyíti meg.


Web Design & Development Prowebshop