Vizeletcsepegés - Szülés után

Kérdés:  33 éves nő vagyok. Egy 8 és egy 1 éves gyermekem van. Már az első szülésem után maradt vizelet-visszatartási problémám. Orvoshoz nem fordultam, mivel javult a helyzet, viszont meg nem szűnt.
A második szülésnél sem romlott szerencsére. Ami viszont megmaradt: tüsszentésnél, köhögésnél - leginkább akkor, ha már telik a hólyag, be-becsurog kicsit. Mivel ezt tudom, mindig időben elmegyek pisilni, soha nem indulok el otthonról anélkül, hogy ne menjek el előtte, szóval a probléma megmaradt, csak kikerülhető kis odafigyeléssel, de tudom, hogy ez így nem jó és tenni kéne valamit.
Vidéken, faluban élek, itt nincs intimtorna (ha lenne, sem járna senki). Hogyan tudnám ezt a problémát itthon orvosolni?

| intim torna, gátizomzat, vizelet-inkontinencia, hólyagsérv
| Pogány, Zs.; A szakértő válaszol - Pogány Zsuzsanna 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Levélíró,
az intimtorna a legjobb gondolat, módszer, amely az akaratlan vizeletvesztés (stressz inkontinencia) problémáját megoldja.
Amennyiben nem tud tanfolyamra elmenni, lehetőség van a gyakorlatok könyvből történő elsajátítására. Kriston Andrea Intimtorna c. könyve kitűnő részletes leírást ad a gyakorlatok kivitelezésére.
Tóth Lívia AVIVA torna II. kötete is tartalmaz inkontinencia megszüntetésére gyakorlatokat. Mindkettőt ajánlom.
Amennyiben személyes konzultációra van igénye, keressen a www.intimsport.hu web oldalról.

Kapcsolódó cikkek az Inkontinencia rovatban olvashatók.

2011-07-11 23:38:47
| intim torna, gátizomzat, vizelet-inkontinencia, hólyagsérv
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop