Prolaktin, babavállalás

Kérdés: Március 1-én leálltam a kislányom szoptatásával, mivel kiderült, hogy újra terhes vagyok. Viszont rá pár napra elkezdtem vérezni, és sajnos 7 hetesen elvesztettem a babát. Júniusban telik le a javasolt 3 hónap szünet. Tejcsöpögésem van még mindig. Azt olvastam, hogy ez megemelkedett prolaktin szintre utal. A nőgyógyászom írt fel rá Bromocriptint. Azt mondta, hogy 15 napig szedjek belőle 2x1-et. De mindenhol azt olvasom, hogy fokozatosan kell szedni, és fokozatosan kell leállni vele. Ha így szedném, ahogy az orvosom javasolta, akkor a leállás után nem ugrana vissza a prolaktin szint? Félek, hogy befolyásolná ez a következő terhességet. Megemelkedett prolaktin szint miatt elmehet a baba?
Amit még furcsállottam, hogy nem küldött el vérvételre sem, csak így látatlanban írta föl a gyógyszert. Igazából nem sok tej jön, csak pár csepp, ha megnyomom. Ha nem akarnánk júniustól babát, akkor nem aggódnék, csak hát még egy vetélést nem szeretnék átélni. És ha emiatt elmehet a baba, akkor inkább előbb ki kellene kezelni.
Válaszát előre is köszönöm!

PCOS | Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(májusi)   InforMed | Petrányi, Gy.
A szoptatás közbeni teherbeesés legalább hathónapos szoptatás után fordul elő, nem írta. Látatlanban mit mondhatnék? A Bromocryptint valóban csak fokozatosan szabad elkezdeni-növelni, mert kellemetlen tüneteket (különösen felálláskor szédülés, hányás) okozhat - olvassa el a gyógyszertájékoztatót is). Ha a gyógyszer elhagyása után is majd magas maradna a prolaktin szintje, vagy nem tér vissza menzesze, mindenképpen kivizsgálásra szorul. Egyébként javasolnám, hogy olvassa el https://polycystov.extra.hu weboldalamat, mert lehet, hogy policisztás ovárium szindrómája van, ami nagyon gyakori oka a terhesség látszólag spontán megszakadásának, és ugyanakkor emeli a prolaktin szintet is.

Kapcsolódó cikkek a Petefészek ciszták, policisztás ovárium szindróma rovatban olvashatók.

2009-05-28 00:09:01
| PCOS
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop