Pseudomonas? - Kislányom problémája

Kérdés: Kislányom 32. hétre született. Elhúzódó sárgasága volt, vért is kapott. Három hónapos koráig rendesen gyarapodott, majd székletproblémák, puffadás étvágytalanság, húgyúti fertőzések miatt lassult a fejlődése, pokollá változott az életünk. Anyatejes volt hét hónapig. Sorozatos kivizsgálások ételallergiát nem igazoltak. Pseudomonas először az orrában, majd a vizeletben. Gentamicynre az állapotunk egy darabig javult, majd kezdtük elölről.
Eddig minden vizsgálatunk negatív, a gyerek nem lázas, nem hurutos, de a Pseudomonas mindig kitenyészik hol az orrából, hol a torkából. Puffad, nyűgös, étvágytalan, híg széklete van, egész éjjel küzdünk a bélgázokkal, bármit eszik. Lassan egy éves, 6900 gr, és 63 cm. 1890 gr-mal született. Okoz ilyet a Pseudomonas? Nem kezelik, amíg nem lázas. Legutóbb én magam vettem le a váladékot a lányom torkából, ami újból pozitív lett, de ezt nem veszik figyelembe. Volt gyomortükrözés, volt vastagbél-biopszia. Ez így nem mehet tovább!
Van erre megoldás, saját felelősségre meg lehet kezeltetni ezt a baktériumot?

| Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2008 ;13(szeptemberi)   InforMed | Vígh, E.
Kedves Anyuka!
Mindent egybevetve kislánya emésztési zavarainak hátterében nem az innen-onnan időnként kimutatható Pseudomonas áll. Sőt újabb antibiotikumokkal valószínűleg csak rontani lehetne az állapotán, hiszen minden effajta gyógyszer megtizedeli a megfelelő bélműködéshez szükséges baktériumflórát is. Csecsemőknél (főleg koraszülötteknél) nem ritkák a hasonló tünetek. Ha egyértelmű szervi ok kizárható. Tapasztalt gasztroenterológus, gyermekgyógyász, védőnő közreműködésével, türelmes próbálkozással, megtalálható az az étrend, és azok a szerek, amelyek enyhíthetik a baba panaszait.\nÜdvözlettel
2008-09-13 01:42:54
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop