Köldök körüli hasfájás, szájszárazság

Kérdés:  8 éves lányomnál 2 éve jelentkezett szájszárazság, akkor más tünete még nem volt. Később jött hozzá köldök körüli hasfájás, amely mai napig van, de minden esetben max. 1 percig tart. Mostanában már néha hányingerre, fejfájásra is panaszkodik.
A következő vizsgálatokon voltunk:
- allergiavizsgálaton a légúti karcolásos teszt negatív lett
- elvittem gasztroenterológiai vérvételre, 30 különböző ételre negatív
- immunológiai vizsgálatot javasolt a gyermekorvosunk. Itt az eredmény az lett, hogy a B lymfocita tekintetében az áramlásos vizsgálaton csökkent intenzitást tapasztaltak, de az életkorának megfelelő antitestet termel. Kontrollra kell visszavinni.
Mit javasol, végeztessek még valamilyen vizsgálatot (Gondoltam színezék, tartósítószer-vizsgálat elvégeztetésére - az epicután tesztre. Illetve elképzelhető, hogy stressz okozza a köldök körüli hasfájást, szájszárazságot?)
Amennyiben stressz okozza a problémáit, van valamilyen homeopátiás készítmény, amelyet alkalmazhatok az enyhítésére?
Köszönettel!

| stressz, hasi fájdalom
| Sebő, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Sebő Zsuzsa 2015 ;20(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Kérdező, arra a kérdésére, hogy milyen vizsgálatok lennének szükségesek, azt válaszolnám, bízza ezt a szakemberekre, például a gasztroenterológusra.
Arra a kérdésére, hogy stressz okozta, milyen homeopátiás készítményt adhat, gyógyszertárban kaphat választ, mert készítményt nem reklámozhatok ezen a felületen.
Van egy komplex tabletta (homeopátiás), ami stresszre nagyon jó.
Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kapcsolódó cikkek a Lelki egészség, önismeret, stressz rovatban olvashatók.

2015-09-07 18:34:41
| stressz, hasi fájdalom
hirdetés