Hasmenés gyereknél

Kérdés:  Kislanyomnak, aki 3,5 eves, volt egy 10 napig tarto nyakos hasmenese. Sokszor csak nyak urult, amiben verszilankok voltak. Kivizsgalasnal Clostridium diff. toxin B bakteriumot allapitottak meg, de arra mar dietaval szeklete rendezodni latszott. Nem kapott ra semmi gyogyszert. Vannak napok, hogy 4-5-szor is megy vecere, maskor 1-2-szer, nem hasmenes, viszont a nyak az meg mindig megvan.
Protectis cseppet kap napi 5-ot. Dietat tartjuk, laktozmentes. Amit kap parolt zoldsegek, csirke hussal, hallal, alma, banan, zabpehely, kukoricapehely, piskota, zoldsegleves, krumplileves, komenymagleves, laktozmentes vaj, turo, kemeny sajt, baromfi felvagott.
Tojast adhatok neki? Van valami teendo ezzel a bakteriummal? Mennyi ideig kell dietaztatni a gyereket? Aki egyebkent ehes, joetvagyu, aktiv - nem beteg kislany, nem fajtatja a hasat.
Nagyon koszonom a valaszat!

| hasmenés
| Sebő, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Sebő Zsuzsa 2017 ;22(májusi)   InforMed

Válasz:  Amíg panasza van, tartsa a diétát, illetve fokozatosan építse be az ételeket. Ha nagyon sokáig elhúzódnak a panaszok, ismételt gasztroenterológiai vizsgálatot javaslok.
Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kapcsolódó cikkek a Gyomor- és bélbetegségek rovatban olvashatók.

2017-06-22 07:03:06
| hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop