Normális ennyi ideig a láz?

Kérdés:  Üdvözlöm. Kislányom szombaton és vasárnap egész nap lázas volt. Hétfőn elvittem orvoshoz, azt mondta, vírusos fertőzés. Hétfőn fürdés előtt volt lázas, kedden semmi, szerda megint, fürdés előtt csütörtök délután. Csütörtökön kellett visszamenni ellenőrzésre, vizelet jó. Azóta elkezdett köhögni, orra tele van. Sokat alszik, mióta beteg. Kapott antibiotikumot. Nagyon aggaszt ez a több napja tartó láz. Ön szerint lehet valami súlyos betegség a háttérben?

| láz
| Sebő, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Sebő Zsuzsa 2019 ;25(februári)   InforMed

Válasz:  Gyermeknél az 5-6 napig tartó láz nem súlyos betegség jele. Természetesen van olyan betegség, amit hosszan tartó láz előz meg, de ez nagyon ritka eset. Idén télen számos esetben találkoztunk a gyermekorvosi rendelőben 5-10 napos lázakkal. Ha közben orvos is ellenőrzi a gyermeket, még inkább nyugodt lehet. Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

2019-03-17 19:59:10
| láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop