Nyaralás alatt gyógyszer felíratása

Kérdés:  Nyaralásra elfelejtettem vinni a gyógyszerem, és az ügyeletre mentem, hogy mi a teendő. Sajnos nem írták fel, mert csak sürgős esetben lehet, ellenben 5 000 forintért felírja. Nekem sürgős lett volna, mert egy hónapig szeretnék maradni. Mi a teendőm?
Tisztelettel!

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
| Siklósi, M.; A szakértő válaszol - Siklósi Miklós 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  A levelét, így a kérdését sem értem "igazán".
Az Önnél meglevő - rendelkezésére álló - igazolásokat (zárójelentés, orvosi rendelvények stb.) bemutatása alapján általában az ügyelet is felírja a szükséges gyógyszereket.
Az üdülőjének címén (a házban lakók háziorvosát) is felkeresheti, amennyiben ismeri Önt, feltehetően segít a problémán, ha megoldható.
Az Ön által jelzett 5 000 forint összeget nem igazán tudom értelmezni. (Lehet, hogy magánorvosi rendelést vett igénybe?)
Úgy vélem, hogy a családtagjait is megkérheti és egy sürgős küldeményként Ön után küldhetik az otthon maradt gyógyszereket.
Gyógyszertárban a "helyettesít"" recept nélküli forgalmazható, készítményről kérhet felvilágosítást, így az átmeneti segítséget jelenthet. (Teendője: a körültekintő csomagolás, utazási előkészületek lehettek volna. De nem szeretném kioktatni, mert ettől nem kapja meg a gyógyszereit.)
Megtisztelne, ha értesítene bennünket, hogyan oldotta meg a helyzetet.
Ez talán másnak is utat mutathat.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2011-06-26 19:12:13
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop