Baleset, fejsérülés - Felelős a kórház?

Kérdés:  1012. 12. 13-án csütörtökön 20 éves fiamat elütötték autóval. Nyílt lábszártöréssel, vállficammal és eszméletlen állapotba vitték kórházba. A lábát az éjszaka megműtötték és megnyugodtunk. A fiam fejfájásról panaszkodott, a jobb szeme körül hatalmas lila bevérzéssel, szombaton még mindig iszonyú fejfájás, hányás, de még mindig nem csinált senki semmit.
Hétfőn végre elküldték CT-re, nem is gondoltam, hogy a baleset napján nem csináltak neki ilyen vizsgálatot, hiszen eszméleten állapotban és látható fejsérüléssel hozták be. Délutánra már műtőben volt, mivel tenyérnyi vérömlenyt mutatott ki a CT.
A kórház nem hibázott mikor nem csinálták meg a CT-t? Előfordulhat, hogy nem kellett volna műtét, ha nem 4 nap után veszik észre a vérzést!

| fejsérülés, koponyatörés, agyrázkódás, agyzúzódás, vérömleny
| Siklósi, M.; A szakértő válaszol - Siklósi Miklós 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  Alapvetően az ellátást egy orvos csoport végezte.
Azokat a protokollokat, melyek az ellátás során alkalmazásra kerülnek - az orvos csoport tagjai - vezetői állítják össze.
A békés kérdés felvetését, a szakmai képviselőkkel történő egyeztetést ajánlom szíves figyelmébe, mert erről az "érzelmi" alapú kérdés felvetése az egész ellátás tartalmának megítélést tévútra vezetheti!
Mikor? Kinek? Milyen ellátási elemeket kell előtérbe venni azt a beteg állapota is jelentősen meghatározhatja.
Amennyiben az ellátással elégedetlen a kórházban jelen levő beteg jogi képviselőhöz, esetenként a Kormány Hivatalhoz tartozó Népegészségügyi Intézethez fordulhat panaszával.

Kapcsolódó cikkek a Fejsérülések rovatban olvashatók.

2013-01-16 06:47:25
| fejsérülés, koponyatörés, agyrázkódás, agyzúzódás, vérömleny
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop